Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Iers bloed

5 juli 2016

Wij hebben een betovergrootmoeder met een onecht kind van een Engelssprekende man in onze familie. Dat was eigenlijk alles wat we wisten, er waren geen foto’s, er was ook geen schriftelijk bewijs.

Maar een paar weken terug werd er meer duidelijk. Ierse voetbalfans namen Frankrijk en de rest van de wereld voor zich in door baby’s in de metro in slaap te zingen en song battles met de Franse politie uit te vechten. Zo vier je sport en de Ierse fans maakten in een paar weken meer goed dan Blatter en andere voetbalmaffiosi jarenlang kapot maakten. Heel Ierland glimt van trots, op Google Maps licht het land zelfs op, en licht jaloers keek ik vanaf de bank toe en zong zachtjes mee met hun liedjes.

Opeens moest ik aan mijn oma en haar Engelssprekende minnaar denken en plotseling alles viel op zijn plek. Natuurlijk, die minnaar was een Ier, dat kan niet anders, waar komt anders dat rode haar in onze familie vandaan en die liefde voor Guinness?

Het is nu eindelijk duidelijk, wij hebben Iers bloed, die jongens daar in Frankrijk zijn gewoon mijn broeders. Vanaf nu zing ik ook voor baby’s in de metro.

Lezerspost van Tieme Woldman

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)