Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

I’m lovin’ it

12 april 2018

Dat McDonald’s niets bijdraagt aan voetbal zal iedereen beamen, behalve oud-voetballers Rob McDonald, Jhon van Beukering en voorzitter Holt van League Two-club Accrington Stanley uit Engeland. Holt houdt er een opvallend beloningssysteem op na. Elke overwinning levert de selectie een gratis McDonald’s maaltijd op. Het is volgens de regels van de Engelse Football Association (FA) echter niet toegestaan om spelers te belonen met zaken die niet in hun contract staan. Dus werd er een heus onderzoek ingesteld. 
 
In 2004 bezorgde de documentaire Super Size Me negatieve publiciteit voor mega fastfoodketen McDonald’s. De filmmaker at en dronk een maand achtereen driemaal per dag bij McDonald’s en moest een zogenaamde Super Size Menu nemen als de verkoopmedewerker hem dit aanbood. Hij kwam 11,1 kilo aan en werd depressief.
 
De Engelse voetbalbond heeft het onderzoek inmiddels afgerond en kwam tot een merkwaardige uitspraak. Voorzitter Holt mag alleen hamburgers blijven uitdelen als hij dat ook na verlies en gelijkspelen doet, oftewel Super Size Me. Accrington Stanley is -misschien wel geholpen door de McDonald’s bonus- bezig aan een sterk seizoen. De club gaat met drie punten voorsprong aan kop in de League Two en ligt dus op koers voor promotie. Dus zit er niets anders op om na elke wedstrijd met de gehele selectie de fastfoodketen te gaan bezoeken om de winning mood vast te houden. Ik heb zo’n rood-geel vermoeden waar het promotiefeestje gehouden zal gaan worden.
 
Lezerspost van Joep Henst
 
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)