Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

“Je moet geil zijn voor die goal”

2 september 2019

In de schaduw van het Olympisch Stadion in Amsterdam, ligt het complex van ASV Arsenal. Hier voetbal ik sinds een paar jaar met Groningse vrienden in het eerste elftal.
Hoewel onze trainer, opgegroeid in de Pijp in Amsterdam, best te spreken is over onze kwaliteiten, zijn we lang niet gehaaid en hard genoeg in het veld. 
Bij ieder verloren duel klinkt steevast: “Jongejonge, dat Groningse moet er nu wel een keertje uit hoor. We zijn nu in Amsterdam.” En bij iedere gemiste kans: “Wíl je wel echt scoren? Je moet geil zijn voor die goal.”
Het verschil tussen ons zit diep. Hij vocht in zijn jeugd bloedige duels uit op het Van der Helstplein. Geen scheidsrechter die floot als hij een trap kreeg. Niemand die hem overeind hielp. Bij ons kwam er bij elke blessure een vrolijke nieuwbouwvader met regenlaarzen het veld op gerend met een waterzak.
Ondanks zijn leeftijd van 63 jaar, traint hij nog af en toe mee op dinsdagavond, zichzelf ruimschoots feliciterend bij iedere bal die hij raakt. “Jaaaja, hij kan het nog. Je moet me geen ruimte gunnen hoor.”
Dit was het laatste seizoen onder deze markante trainer. Groningers zullen we altijd blijven, maar inmiddels een stuk geiler voor de goal.  

Lezerspost van Bastiaan Colijn

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)