Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kerstkaart voor Mike Zonneveld

16 september 2013

‘Ja, die heb ik zeker!’ De moeder van Mike Zonneveld hoeft niet lang te zoeken naar de kerstkaart die haar zoon eind 2001 ontving. Het is een grote kaart, A4-formaat, voor meer dan de helft volgeschreven, met de hand.

Enkele passages:

Your performance that night was most impressive (…) Remember to work hard, but be patient too (…) We at Arsenal look forward to seeing you play again in the not too distant future.

Op 13 november 2001 speelde Jong Oranje uit tegen Jong Engeland. Stadion van Derby County, prijswinnende grasmat. Play-offs voor het EK. Thuis verloren. Bondscoach Louis van Gaal was er ook en sprak de mannen de avond voor de wedstrijd moed in. Dat hielp. ‘We tikten ze he-le-maal van de mat,’ vertelt Mike, in die tijd speler van NEC, inmiddels noodgedwongen gestopt met profvoetbal. ‘Maar die Kirkland, man, die haalde echt alles eruit.’

Jong Oranje verloor, maar Zonneveld speelde de wedstrijd van zijn leven. Radioverslaggevers en scouts waren lyrisch. Zijn moeder: ‘In de krant kreeg hij een negen van Henk Spaan.’

Alles lukte bij hem die avond, tot de zeventigste minuut, die verdedigende actie op het middenveld, de knie die hij overstrekte, de kramp die geen kramp was. De arts die meteen wist dat het foute boel was.

De kerstkaart uit Londen eindigde als volgt: Strong players always come back stronger. All the best.

(A. Wenger.)

Dit artikel is geschreven door Rick van Leeuwen

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)