Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kieswijzer WK

13 juni 2018

Ik ga het nog een keer zeggen. Nederland doet niet mee aan het WK. Ik heb besloten dat ik supporter word van een ander land, maar zo eenvoudig is dat nog niet. We kunnen niet lukraak voor Saudi-Arabië zijn of zwichten voor de charme van Panama. We kunnen niet zomaar een land kiezen – ook met het gekozen land willen we natuurlijk successen behalen.

Hoe kies je voor een bepaald land?

  1. Nationaliteit

Als je een bepaalde (dubbele) nationaliteit hebt, is het eenvoudig kiezen.

  1. Kanshebber

Ook als het geen Nederland is, willen we niet in de eerste ronde uitgeschakeld worden, het liefst een voorzichtige kans maken op de eindzege (al is het maar in de verste droom). In ieder geval moeten we de eerste ronde door kunnen komen.

  1. Rivaliteit

Vergeet nooit de akkefietjes met je rivalen in het maken van je keuze. Dit kan zijn: lachende Belgen, zagende Portugezen, dwarsliggende Zweden of de minder recente WWII – maar ook verloren finales mogen niet vergeten worden.

  1. Spelers van je favoriete club

Spelers van je favoriete club bij een land maken de keuze iets eenvoudiger, maar let goed op dat je geen land kiest met spelers van de aartsrivaal van je favoriete club.

  1. Underdog

Mocht je twijfelen tussen twee of meerdere landen, kies dan altijd voor de underdog. Mocht je verliezen is het te verwachten en dus een minder grote teleurstelling, mocht het lukken is het euforische gevoel des te indrukwekkender.

Met deze vijf punten hoop ik wat ondersteuning te bieden in de keuze voor een land. Mocht het alsnog niet lukken kun je na de groepsronde nog besluiten een land te kiezen. Mocht het dan nog niet lukken, geniet dan als neutrale supporter van het WK.

Lezerspost van Aart Stolk

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)