Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Klasbak

30 juli 2014

Joël Veltman stond Novum te woord in aanloop naar het duel Ajax-Twente. Bij winst zou Ajax zo goed als zeker zijn van het vierde opeenvolgende landskampioenschap. Dat bevestigde Veltman, maar hij zei meer. Hij noemde Tadic een klasbak. Juist dat zinnetje namen alle media over.

Klasbak. Het woord deed mij direct denken aan de warme zomerse schoolvakanties, waarin ik met de beentjes hoog de hele middag de Tour de France hing te kijken. Daar kende ik het woord van. Van Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Die gooiden je er mee dood, bij wijze van spreken.

Wie ‘klasbak’ zoekt in Google, vindt dat de term, inderdaad, afkomstig is uit het wielrennen.

Zou Joël Veltman een wielerfanaat zijn? Lag hij, als hij in de zomer een paar weekjes vrij had van Ajax, ook op de warme zomerdagen de Tour kijken? Werd hij ook doodgegooid met het geklasbak van Ducrot en Dijkstra?

Zou hij – Veltman hoefde zich om zijn WK-deelname nog niet bij Ajax te melden – langs het zwembad van zijn vakantieadres op een Spaans eiland met een livestream op zijn telefoon alle etappes van de Tour hebben gekeken? En boekte hij zijn terugvlucht om, van avond naar ochtend, zodat hij thuis, zoals hij dat altijd deed, beentjes hoog, de slotetappe naar Parijs kon zien?
Dan is Joël Veltman zelf een klasbak.

Lezerspost van Jordy Nijland

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)