Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kutvoetbal

28 juni 2016

Wat was ik blij, dat ik in juli 1979 de kans kreeg om het vak van sportverslaggever te leren in de praktijk. Als leerling-journalist bij de Amersfoortse Courant onder de vleugels van Keimpe Koopmans – toen een autoriteit onder hoofdredacteuren. 

Amersfoort stond niet bekend als walhalla in welke sport dan ook. Wel had ik het grote geluk dat Amersfoort nog een stip was op de betaaldvoetbalkaart. Als tiener keek ik op Birkhoven naar HVC. De overijverige Ruud Maas, die als rechtsbuiten op zestienjarige leeftijd debuteerde en zeventien jaar later als linksback afzwaaide, was mijn idool.

HVC werd SC Amersfoort. Meer en meer kwijnde de club weg ondanks het goede keeperswerk van Rini Sprangers. Chef-sport Rob van der Werve wijdde mij in het wonderlijke wereldje van het semi-profvoetbal in. De perstribune op Birkhoven telde vijf plaatsen, wat ruim voldoende was. Toen ik er voor het eerst plaatsnam, wees Van der Werve mij op een woord dat in het houtwerk was gegraveerd: kut. Wiens ‘krullen’ het ook waren, ze dekten de lading tot december 1982 toen SC Amersfoort failliet ging en ik leerling-journalist af was… Wat een kutvoetbal.

Lezerspost van Hans Vos

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)