Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kuyt

28 mei 2015

Spanje, zomer 2010. Wat hebben we een fantastische vakantie, mijn vriendin en ik. Het is nog maar een week ‘aan’, maar ik mag al mee naar de vakantievilla van haar ouders. Ik heb haar uiteraard verteld dat ik – zacht uitgedrukt – wel van voetbal houd. Nou had ik geen relatie met haar gehad als ze een voetbalhater was geweest, dus dat zat wel snor. 

Ik ben verliefd en word nog verliefder als ze zegt dat we in Torremolinos de halve finale gaan kijken; Nederland –  Uruguay. Iedereen herinnert zich de spijkerharde Zuid-Amerikanen, de afwezigheid van Luis Suarez en de knal van Gio in de kruising. Maar ik herinner me nog maar één ding: dat rotventje met die scheve lach uit Katwijk. 

In de 36e minuut fluistert ze in mijn oor: “Daar heb ik mee gezoend”. Vol ongeloof kijk ik de eerste helft af. In de rust ben ik hard toe aan een balletje mayo. Je bent tenslotte in Torremolinos.

Wanneer het Nederlandse proletariaat de kroeg weer ingaat krab ik me achter mijn oren. Heb ik haar goed verstaan? Was die blonde bollenboer er eerder bij dan ik? Dat WK boeide me niets meer. 
Dirk Kuyt was me voor.

Lezerspost van Willem Sanders

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)