Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Leicester

23 mei 2016

Huiskamervraag: wat is de overeenkomst tussen de Premier League en de Efteling? Het antwoord ligt voor de hand: sprookjes komen er tot leven. Geen boze wolven en zeven dwergen in het voetbalfabeltje van Leicester City. Wel een elftal vossen. The Foxes deden dit seizoen aan taalvernieuwing. To vardy werd een werkwoord: jezelf uit bijna geslagen positie oprichten en als glorieuze overwinnaar uit de strijd komen. Leicester deed het. Nu de Conservatieven van premier Cameron nog.  
 
Nog een huiskamervraag. Wat doet een succescoach als er iets te vieren valt? Claudio Ranieri boekte doodleuk een retourtje Rome op de dag dat Leicester City voetbalgeschiedenis schreef. De band van een Italiaan met zijn familie in het geliefde thuisland is van een bijna mythologische orde. Ranieri wipte even op en neer voor een doordeweekse lunch met zijn oude moeder. Onder het hemelse genot van een prosecco frizzante liet Renata Ranieri (96) zich de bruschetta met vitello tonato goed smaken. Haar Claudio prikte een vorkje weg en zag dat het goed was. Alles voor la mamma.   
 
Ranieri keerde pas in de avond terug naar Londen. Hij vloog op tien kilometer hoogte boven Frankrijk toen Eden Hazard de fenomenale 2-2 binnenkrulde tegen Tottenham Hotspur. 
 
Het is voortaan dankbare gespreksstof op feesten en partijen. Waar was jij toen Leicester City kampioen werd?
 
Lezerspost van Arjen Pijfers
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)