Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Manuel Neuer is best wel irritant eigenlijk

30 december 2015

Die Manuel Neuer hè, die Duitse keepert. Die gozer is best wel irritant eigenlijk. Met z’n onvoorstelbaar Duitse hoofd. Blond als Claudia Schiffer, helblauwe ogen als Chantal Janzen. Lange kerel, een meter drieënnegentig. Krachtig, breed. Dat hij zo’n onverstoorbare alleskunner is, daar erger ik me aan. Ongenaakbare reflexen op de lijn en als libero een uitmuntend meevoetballer bovendien.

Een beetje jaarlijks afgetekend kampioen worden met Bayern, af en toe een cupje met de grote oren meegrissen. Doet ie gewoon eventjes. Alsof het hem geen mallemoer uitmaakt. Neuspeuterend werd Manuel wereldkampioen in Brazilië, als onderdeel van een imponerende voetbalmachine. Stoïcijns trakteerde hij met zijn onoverwinnelijke Mannschaft de Goddelijke Kanaries op hun grootste voetbaltrauma ooit. Mario Götze, onbeduidend reservebankverwarmer in München, velde de hevig tegensputterende Argentijnen met een wondervolley. Hopla, Weltmeister. En op het aanstaande EK komen Manuel en co wederom de hoofdprijs ophalen. Sie schaffen das.

Ons oranje keepertje heeft de uitstraling van een olijke middelbare scholier. En al houdt Jasper Cillessen plotseling twintig pingels tegen. Dan nog wint Oranje geen prijs. Want we gaan niet naar Frankrijk. We hangen onderuitgezakt voor die vervloekte teevee en zien de Duitsers triomferen. Uiteindelijk vind ik niet zozeer Manuel Neuer vervelend, geloof ik. Noch die Mannschaft, zelfs niet Duitsers in het algemeen. Het is vooral die ongeneeslijke shitstorm waar het Nederlands elftal middenin zit. Die gigantische poepberg. Die bevalt me niet.

Lezerspost van Gijs Lauret

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)