Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Marco Boogers

23 augustus 2017

Het regende buiten, ik had me gigantisch verslapen en mijn telefoon piepte en knipperde zich een half lege accu. ‘Boogers is weg’, was de strekking van de meeste berichten. Als een konijn in de koplampen staarde ik naar het beeldscherm. Dat kan toch helemaal niet?
De man die in 1986 debuteerde bij onze club, via verschillende omzwervingen in 1999 weer terugkeerde en nog hardnekkiger vergroeid was met de club dan het onkruid op de tribunes. Een sportman met winnaarsmentaliteit die mij, een supporter gewend om met verlies om te gaan, af en toe het leven zuur maakte. Alhoewel we elkaar op de werkvloer soms in de haren vlogen was er altijd diezelfde zin die voor vrede zorgde: ‘Wij slapen in een Dordt pyjama, dat is altijd beter dan die voorbijgangers.’ Daarmee doelde hij op de voetbalwereld die bevolkt wordt door mannetjes die gouden bergen beloven en storthopen achterlaten. In keurig afgemeten zinnen de pers te woord staan en kleurloos voor de club staan.
Misschien waren zijn zinnen niet altijd goed geformuleerd, was zijn stemming niet altijd te peilen en zat hij er met sommige spelers wel eens naast, hij deed wat hij dacht te moeten doen voor zijn club.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur met een selectie die hij in de zomerstop nog bij elkaar heeft gebracht. De pers kan de interviews al vooruit schrijven met het grote boek van clichés naast de laptop. De tijd zal het leren of zijn vertrek een aderlating is of niet.
Dat wat blijft zijn de dromen van grote successen, in ons Dordt pyjamaatje.

Lezerspost van Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)