Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Meisjes met rode haren

4 januari 2016

Deze Champions Leaguecampagne heb ik alle thuiswedstrijden van PSV bezocht. Ik heb Moreno zien maaien, Bruma zien bikkelen, Guardado zien gebieden en De Jong zien juichen. Het was een historische prestatie op vaderlands voetbalgebied en ik was er getuige van. Maar de allermeeste indruk maakte een meisje. Een meisje met rode haren.

Ze was een jaar of 17, gok ik. Altijd mooi opgemaakt, d’r jeans strak om haar billen. Van de rest van haar lichaam kreeg ik helaas geen beeld: ze droeg een stewardjas. Zo’n tent die qua vormeloosheid leek op Adam Maher. Haar handen waren ook niet zichtbaar, de mouwen waren te lang. Hetgeen haar nog iets hulpelozer maakte. Ze leek op Ginny Wemel uit Harry Potter. In een kringloopwinkel. Tegen haar zin. Mijn stadionmeisje.

Een voetbalsteward is een persoon die wordt ingezet voor beveiligingswerkzaamheden kort voor, tijdens en kort na de wedstrijd van een betaald voetbalorganisatie in en rond het stadion waar de wedstrijden plaatsvinden. Aldus Wikipedia. Dan denk ik direct aan bodybuilders en parttime leden van een motorclub. Niet aan dit frêle meisje. Ze leek net zo min op haar plek als K3 zou zijn op een vechtsportgala.

Ik verzon verschillende theorieën. Ze deed een vervolgopleiding en dit was haar stage. Haar vriendje hoorde bij de harde kern en zo kon ze nog een beetje bij hem zijn. Papa had dit baantje voor haar geregeld; hij had haar dertien minuten na haar geboorte lid gemaakt van de PSV-supportersvereniging, pas daarna had hij haar laten bijschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie. 

Ik heb het haar niet kunnen vragen. Pal na een doelpunt van Pröpper donderde ik vier tribunerijen naar beneden. Nadat ik na tien minuten hoofd-schouders-knie-en-tenen zeker wist dat ik al mijn waardevolle bezittingen nog had, zocht ik oogcontact. Ze was verdwenen. Ik heb haar na het laatste fluitsignaal ook niet meer gezien. Mooi dat we overwinteren. Voor PSV, voor Nederland, maar ook voor mij. Hopelijk is ze er dan opnieuw, het meisje met de rode haren. Arne Jansen had gelijk: ze was niet mis.  

Lezerspost van Martijn La Grouw

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)