Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

MET ELLEN HAD FC WAGENINGEN NOG BESTAAN

4 juli 2014

Toen FC Wageningen in 1992 ter ziele ging rouwde ik. In één veeg waren de littekens in het gras op De Wageningse Berg in die laatste thuiswedstrijd tegen NAC herinneringen. Nederland rouwde, maar in het oosten gloorde hoop. Daar fietste Ellen Jansen op haar driewielertje.

 Ik kwam haar onlangs tegen in de kantine op De Berg, waar ooit werd gefeest na de overwinning op Vitesse. Waar Eusebio op krachten kwam tijdens een trainingskamp, om een dag later Real Madrid af te troeven in de finale van de Europa Cup.

Met haar lange, blonde haren, haar rode lippen zo mooi als krijtlijnen, is Ellen uitgegroeid tot een kei in het verleiden van voetballers uit binnen- en buitenland, die niet rust voordat ze haar ultieme trofee de Wageningse Berg op heeft gesleept: de complete selectie van Oranje. Mijn zoektocht over haar cocktailjurkje met een kleur van pas ingezaaid gras, stokte toen ik mijn meerdere moest erkennen in haar ambities.

De agenda van de soccer sales manager van Hotel De Wageningsche Berg staat straks bol van afspraken met clubs die, op zoek naar een unieke trainingslocatie, voor haar charmes zijn gezwicht.

Nadat ik haar gedag had gezegd en een blik had geworpen op het pas ingezaaide gras wist ik het zeker: FC Wageningen zou nog hebben bestaan als Ellen in 1992 een rijbewijs had gehad in plaats van een driewielertje.

Lezerspost door Rik Bakker

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)