Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mijn vader de keeper

29 september 2017

Hij zei het haast achteloos. Ik was F. jaren uit het oog verloren en het gesprek kwam automatisch op mijn vader die intussen overleden was. Dat hij als jongetje een fan was van mijn vader, zei hij, hoe die in zijn blauwe trainingsbroek het doel verdedigde. En daar stond hij plots voor mijn geestesoog: mijn vader in zijn donkerblauwe trainingsbroek met de kenmerkende drie witte strepen langszij. Niet het skinny model waarin elke zichzelf respecterende voetballer zich vandaag op heft oefenveld vertoont, maar de vintage uitvoering, in een afzichtelijke glanzende stof met flodderige wijde pijpen die lekker nonchalant op de schoen vallen. 

Onze vaders speelden ergens in de vroege jaren tachtig in hetzelfde team. Oud-voetballers voor wie het grasveld te groot geworden was maar bij wie de passie voor het spelletje nog te fel woekerde om helemaal op non-actief te gaan. Dus werd het minivoetbal in zaal. Wij waren kinderen en trouwe supporters langs de zijlijn.

Nog later belandde de broek aan een haakje in de badkamer, wachtend tot mijn vader thuiskwam van kantoor en hij pak en das kon omruilen voor iets comfortabelers. Een zoete herinnering aan de tijd van voor de spierscheur en de meniscusoperatie. 

Zo leeft mijn vader sindsdien in mijn herinnering voort, in die blauwe trainingsbroek, een beeld dat ergens in de nevelen van de tijd verdwenen zou zijn als F. het niet met dat ene zinnetje terug tot leven had gewekt. Ik ben hem eeuwig dankbaar.   

Lezerspost Elke De Jagher

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)