Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nederlander

2 mei 2014

Bayern München tegen Real Madrid. Met vijf man zaten we klaar voor wat hopelijk een legendarische strijd zou gaan worden. De heenwedstrijd in Madrid was geëindigd in een 1-0 overwinning voor Real en dat was – zo waren we het met elkaar eens – een vervelende uitslag voor Robben en Co. Of Bayern dit nog zou gaan rechtzetten, daar waren de meningen over verdeeld.

Die vraag werd sneller beantwoord dan we hadden verwacht. Of hadden gehoopt. Ronaldo schoof na dertig minuten spelen de 0-3 binnen en de wedstrijd was gespeeld. “Als Bayern voor rust een goal maakt is er nog van alles mogelijk”, opperde ik. Geen respons van de anderen. “Tot hoe ver terug zouden we de Champions League winnaars kunnen opnoemen?” hoorde ik naast mij zeggen. Alleen het Porto van Mourinho en het aantal keren dat Barcelona nou precies winnaar was zorgde voor wat extra denkwerk. Enkele vragen later was de sfeer helemaal terug.

“Nu een keer een moeilijke vraag, dit is allemaal kinderspel”, werd er geroepen.
 “Oké, komt ie”, zei ik. “De Europa League finale tussen Liverpool en Alavés; welke Nederlander speelde die wedstrijd nog meer behalve Jordi Cruijff?”
Het viel stil. Opties als Kuyt en Babel, die voor de vorm werden geopperd, werden weggehoond. “Goed, ik geef een hint, maar dan geef ik ‘m eigenlijk al weg. De speler die we zoeken stond bij Liverpool op doel.” 

Het bleef stil.

 Ronaldo scoorde uit een vrije trap de 0-4, maar het werd nauwelijks opgemerkt. De avond was geslaagd. Met dank aan Sander Westerveld.

Lezerspost door Ewald van Veen

 

 
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)