Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nét geen Ronaldo

13 juli 2015

Ik hoorde op de radio dat er ouders bestaan die moeite hebben met de boodschap dat hun zoon niet de nieuwe Cristiano Ronaldo is. Mij lijkt dat goed nieuws. Ik moest meteen denken aan mijn eigen carrière bij de plaatselijke voetbalclub. Mijn vader is bij mijn eerste wedstrijd nog komen kijken. We verloren met 16-0. Ik was dolenthousiast. Dat vond hij leuk. Hij is daarna niet vaak meer mee geweest. Hij had een groot gezin en een drukke baan. Van mij hoefde het ook niet zo nodig. Ik kon naar het veld lopen en ik werd maar zenuwachtig van zijn aanwezigheid langs de lijn.

Dat ik er helemaal niets van kon werd mij in het geheel niet kwalijk genomen. Mij kon het ook niet schelen. Ik had echte voetbalschoenen en een mooi shirt. Ik hoorde bij een club en mocht met het team in een busje naar een andere club. Onderweg zongen en schreeuwden we en trokken gekke bekken naar de andere weggebruikers. Tijdens de wedstrijd mochten de andere spelers de bal hebben, ik wist toch niet echt wat ik er mee moest. Stiekem dacht ik aan de chips en cola in de kantine, na de wedstrijd.

Ik hoop maar dat de kinderen van de “geen-Ronaldo-ouders” ook zoveel pret hebben als ik vroeger had. Bedankt Pa!

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)