Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nicky – Korenmarkt

5 augustus 2013

Hij doopt zijn friet in de mayonaise, en laat de lauwwarme aardappelstengel in zijn mond glijden, een beetje mayonaise blijft hangen aan zijn kin.

Amper dertig jaar, 253 wedstrijden in het betaalde voetbal en 29 minuten in het oranje tricot gaan door zijn gedachten.
De voorzitter had hem mondeling de toezegging gedaan dat zijn aflopende contract verlengd zou gaan worden met een jaar. Maar na dat gesprek bleef het stil, om tenslotte net voordat de voorzitter op het vliegtuig stapte om met vakantie te gaan, te horen te krijgen dat hij inderdaad kon verlengen. Maar niet als speler, wel als jeugdtrainer. Het was kiezen of delen. Alhoewel kiezen… Er stonden geen eredivisieclubs meer te wachten en hij had ook nog een gezin te onderhouden. Te delen viel er ook niets, ja zijn salaris dat werd gehalveerd. Maar hij had er nu vrede mee. Hij bleef als kind van de vereniging en zou de nieuwe generatie kunnen leren wat het inhield om een geel-zwart hart te hebben. Zelf voetballen bleef hij ook doen. Op zondag bij vierde klasse amateurclub MASV, met het hoofdveld op een steenworp afstand van de GelreDome. Samen lekker met Sjonny ballen. Jhon in de spits en hij op zijn favoriete positie net daarachter. Ze zouden zomaar hun all time doelpuntenrecord kunnen verbreken dit jaar.

In een flits ziet hij met zijn ene ietwat loensend oog de zwarte SUV voorbijschieten met daarin zijn jeugdvriend Theo achter het stuur. Daar gaat Theo op weg naar de eerste training van het nieuwe seizoen. “Uitslover”, denkt Nicky. Vroeger kwamen ze hier heimelijk samen, minimaal eenmaal in de week. Maar dat was vroeger, nu is Nicky klaar voor zijn nieuwe leven; “Japie, doe mij nog een berenklauw met satésaus”.

Dit artikel is geschreven door Joep Henst

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)