Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oktoberfesten

15 oktober 2013

Arjan Robben die vorige week aansloot bij Oranje, die beelden wil ik graag terugzien. Het ene moment jezelf op een schlager van Heino ritmisch op de lederhose kletsen en het andere moment met een stalen gezicht door de draaideur van Huis ter Duin wandelen: dat moet je kunnen.

Iedereen kan zien wat het met hem doet, voetballen bij het beste team van Europa. De wijze waarop ie de bal op het hoofd van Van Persie lepelde: spelvreugde. Maar de bondscoach bekeek het natuurlijk geheel anders: “Robben koos de verkeerde ruimte wanneer Janmaat inschoof over zijn linkerbeen.”
Van Gaal zal het niet zeggen, maar Arjen Robben voetbalt in de stad waar hij graag zou willen terugkeren. Het liefst zat ie dit weekend in lederhose in een grote biertent. Met Truus naast hem in een wulpse dirndle, de borsten strak opgebonden. Aan een lange tafel lekker mijmeren over Lahm op het middenveld, een tactische aanpassing voor Schweinsteiger of een lastige uitwedstrijd naar Nürnberg. Met een clubteam een heel seizoen toewerken naar het kampioenschap. En dan in de Allianz Arena voor een peloton persfotografen net doen of je de glazen laars boven je hoofd niet ziet.
Na de frivole zege van het Nederlands elftal op Hongarije analyseerde Van Gaal als een spinnende kater het spelbeeld en in Istanbul herhaalt hij met nadruk de heilige missie: het WK in Brazilië. Intussen weten we allemaal hoe het zit.
De bondscoach hunkert naar een nieuwe bierdouche.

Dit artikel is geschreven door Pieter Abrahams

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)