Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Onthullingen

5 januari 2017

Met een glimlach las ik de onthullingen in Football Leaks, over de graaicultuur in de voetbalwereld. Ik word bijgepraat over extravagante feesten, hoeren en luxe jachten. Het hadden ook hobby’s kunnen zijn van een topman in de bankwereld of een veelgevraagde DJ. 
Terwijl ik dit schrijf loeit er een kacheltje onder mijn bureau, gekocht voor een tientje bij de Action omdat de keet waar ik zit behoorlijk tocht. Mijn keet staat bij FC Dordrecht. Je kan hier graaien wat je wilt maar meer dan een paar korrels rubbergranulaat krijg je niet te pakken. En laten we kacheltjes van een tientje niet demoniseren, ze doen het prima.


Natuurlijk zie ik hier ook schimmige figuren die jonge jongens gek maken met gouden bergen waar ze een balletje mogen trappen. Jongens die nu nog fantaseren over een paar nieuwe voetbalschoenen en oneindig beltegoed, later willen ze misschien een bloedmooie vriendin die bij hun belachelijk dure auto past. Maakt dat de voetbalwereld ziek? 

Net zo ziek als iemand die meedoet aan een één of andere loterij omdat ze hopen op een financiële meevaller. Zo koop ik elke maand een Staatslot, ik heb ook mijn dromen. Van dat geld zou ik ons stadion opknappen en een voetbalveld aanleggen van echt gras. Zo valt er hier echt niks meer te graaien, nog geen rubber korreltje. 

Lezerspost van Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)