Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oosterwolde uit

18 april 2014

Onlangs traden we met Gorecht 1 aan tegen De Griffioen uit Oosterwolde. Het leek de scheidsrechter een goed idee om gezamenlijk het veld te betreden. Om vijf voor half drie stonden we met 22 man hutje mutje in de gang van het kleedkamergebouw te wachten tot we het veld op mochten. Toen we op muziek van Survivor het veld hadden betreden, moesten we in een ‘line-up’ staan. De spelers van De Griffioen klapten dankbaar naar het publiek. Het publiek klapte dankbaar terug.

Vervolgens kwamen de spelers van De Griffioen ons een hand geven en wensten ons een goede wedstrijd. Ik stond achteraan, waardoor ik 11 klappen op mijn schouder kreeg.
De wedstrijdbal werd aangeboden door C1000 van Zanten in Oosterwolde.
Toen iedereen eindelijk klaar stond voor de aftrap, kwam de pupil van de week het veld opgesjouwd. Deze uit de kluiten gewassen E’er mocht proberen te scoren bij onze keeper. Ook de pupil van de week werd aangeboden door C1000 van Zanten volgens de speaker. 
Daarna begon dan de wedstrijd. Ik had eigenlijk geen zin meer.
 Zoals altijd hadden we het beste van het spel. En zoals zo vaak verloren we. Omdat zij een sterke spits hebben, die vroeger nog in de jeugd van Heerenveen heeft gespeeld. En omdat ze verdedigers hebben met vaseline op hun wenkbrauwen. Onze linksback neuriet liedjes van The Beatles tijdens het verdedigen. Dat is het verschil.
Volgend jaar speel ik bij Gorecht 5. Daar duurt een wedstrijd gewoon negentig minuten. Iedereen moet een tientje inleggen voor de bal.

Lezerspost door: Bastiaan Colijn

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)