Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Op staande voet

13 september 2017

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zoiets moet Steve Parish gedacht hebben: stel een Nederlandse trainer aan, ga op de Ajax-toer, speel de bal rond en maak driehoekjes over het hele veld. Simpel zat, maar zo werkt het dus niet. Na 77 dagen was Frank de Boer over de houdbaarheidsdatum. Het waren twee fantastische maanden bij Crystal Palace.
 
Zevenenzeventig. Zo’n cijferalliteratie heeft wel iets dichterlijks. Toeval of niet, Brian Clough vloog ooit na 44 dagen de laan uit bij Leeds United. Steve Coppell bij Manchester City: op de kop af 33 dagen. Maar het kan nog erger. Dave Bassett hield het op het trainerskerkhof Crystal Palace precies vier dagen vol. Een pak melk blijft langer goed. Frank de Boer had kunnen weten waar hij aan begon. 
 
Leroy Rosenior spant de kroon. In 2007 werd hij aangesteld bij Torquay United. Tien minuten later stond hij weer op straat. De club ging net over in andere handen, het op non-actief stellen van de manager was de eerste daad van de nieuwe eigenaren. Zelf zag Leroy de lol er wel van in. Hij streek lachend een afkoopsom op en wenste zijn kortstondige werkgever verder veel succes. Een klein uurtje later zat Rosenior weer naast zijn Mrs op de bank. Ontslagen na één kop koffie.
 
Lezerspost van Arjen Pijfers
 
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)