Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Opzij

17 juli 2017

Het is even wennen. Voetbal in juli, dan denk je vooral aan zinderende WK-finales. Aan een ontketende Rossi tegen Duitsland. Een onnavolgbare Zidane die zowat in zijn eentje Brazilië oprolt. Of dezelfde Zidane die zich vergrijpt aan Materazzi. Voetbalmomenten voor de eeuwigheid. Deze zomer is alles anders. Nederland is gastheer van het EK voor Vrouwen. Zelfs LINDA. en Libelle maken ruim baan voor onze OranjeLeeuwinnen. Het is Miedema voor en Miedema na. 
 
Vrouwenvoetbal is de snelstgroeiende sport ter wereld en dat zullen we weten ook. Vier frisse speelsters sieren de cover van ’s lands grootste voetbalweekblad en ook hoofdredacteur Ruesink doet een stapje Opzij. In zijn commentaar juicht hij orgastisch iets over emancipatie. Het vrouwenvoetbalblad VIvianne loopt zich al warm.
 
Terecht is het medeleven voor de onfortuinlijke Appie Nouri. Het was sowieso een trieste week, want de Ziekte van Hutchinson maakte een einde aan het leven van de schattige vijfjarige Sunderland-supporter Bradley Lowery. En wat te denken van Sylvia Nooij? Op de dag dat Nouri in elkaar zakte overleed de 32-jarige ex-international na een epileptische aanval. Met twee landstitels en drie KNVB-bekers kon Nooij terugkijken op een voetballoopbaan om van te watertanden. Ik sla de VI er maar eens op na. Zes pagina’s over Nouri, nul komma nul over Sylvia Nooij. 
 
Emancipatie, my ass
 
Lezerspost van Arjen Pijfers
 
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)