Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oranje Duivels

4 juli 2016

Leedvermaak. Het was de overheersende stemming in ons land toen Wales van de favoriete Belgen won. Na de mislukte EK-kwalificatie schaarden we ons massaal achter onze sympathieke zuiderburen, maar met het verdriet van België willen we niets te maken hebben.  
 
Na de goal van Robson-Kanu zag je het gebeuren. De moed zakte de Belgen in de schoenen. Hazard was onzichtbaar en De Bruyne oogde opeens weer als een nerveuze schooljongen die ballen van zijn voet liet springen. Courtois kreeg pas praatjes toen hij al onder de douche stond. Als het er echt op aankomt dan geven de Belgen nooit thuis. Zelf weten ze dat beter dan wie ook. De kopjes gaan hangen en een selffulfilling prophecy doet de rest. 
 
Het heeft alles met de landsaard te maken. Wij Nederlanders leggen zonder blikken of blozen regerende wereldkampioenen over de knie. Denk aan Italië in 2008 of Spanje in 2014. Eén zwaluw maakt al hoogzomer in het hossende Holland. Wie kan ons nog stoppen? Rusland en Argentinië dus. Onze hoogmoed en de onvermijdelijke val, het is als een perpetuum mobile. 
 
Nu de Lage Landen zijn voorbijgestreefd door een voetbaldwerg als Wales moeten we maar een fusie overwegen. Als bescheiden maar zelfbewuste Oranje Duivels zijn we vast tot grootse dingen in staat. Liever Rode Leeuwen zegt u? Ook prima.
 
Lezerspost van Arjen Pijfers
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)