Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Pesten

4 augustus 2015

Merijn Zeeman hield het niet droog na het optreden van Robert Gesink in de tiende etappe van de Tour de France. Nederland genoot van de emoties van de ploegleider. Maar bij terugkomst in de Jumbo-Lotto bus werd hij met een luid gehuil en gejoel ontvangen door de renners waar hij zo mee begaan is.

Kleedkamerhumor is vaak een ander woord voor pesten. Vraag maar aan Dante. De Braziliaanse verdediger van Bayern München werd het afgelopen seizoen door zijn Duitse ploeggenoten constant herinnert aan de uitschakeling in de halve finale door Duitsland met 1-7. Of Ashley Young van Manchester United. Boven zijn plek in de kleedkamer hebben zijn ploeggenoten een nepvogel opgehangen. Voor het geval Young zou vergeten dat hij in het duel met Swansea door een vogel in zijn mond werd gepoept. Bas Dost van VfL Wolfsburg werd het afgelopen seizoen door zijn ploeggenoten de Plattfuss Bomber genoemd omdat hij met steunzooltjes speelt.

Pesten is niet goed, maar kan in een team voor een bepaald evenwicht zorgen. Als ik de beelden van de Champions League finale nog eens terug haal kunnen ze in de kleedkamers van Juventus en Barcelona wel een paar pestkoppen gebruiken. Met de kapsels en maniertjes van Arturo Vidal of Dani Alves zouden ze bij Jumbo-Lotto wel raad weten. De bus is gewoon te klein voor zulke grote ego’s.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)