Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Piet Schrijvers-in-het-klein

25 juli 2016

Een dag voor zijn vijftigste verjaardag mocht ik naar zijn stulp in Ermelo komen om hem te interviewen. Piet Schrijvers had alle tijd. Met zijn grote handen, die ontelbare ballen hadden geklemd, was hij in de keuken onhandig in de weer met een koffiefilter. Gestoken in trainingspak was duidelijk waar hij op dat moment had willen staan: tussen pionnen op een oefenveld.

Van mijn ontboezeming vrolijkte hij op. Als keeper van een dorpsclub had ik veel bekijks met ‘zijn’ keepersshirt.  Apetrots was ik op dat verjaardagscadeau: een donkergeel tenue met in het midden verticale zwart-witte strepen. Onder de lat voelde ik me Schrijvers-in-het-klein. Letterlijk ook. Zijn imposante postuur leek niet op het mijne. En in geen van mijn acties werd Piet de Tweede ooit zichtbaar. De Beer van de Meer kon erom lachen.

Tijdens het interview veranderde  Schrijvers de keukentafel meer dan eens in een speelveld, schuivend met kopjes, lepels en potjes.  Zo beeldde hij ook zijn pijnmoment uit: halve finale WK 1978 tegen Italië. Ernie Brandts rekende er niet op dat hij zijn doel zou uitkomen. Boem, pats, einde toernooi.

Bij het uitzwaaien wees hij me in de hal op een fotocollage. ‘Kijk, daar,  jouw keeperstrui.’

Lezerspost van Hans Vos

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)