Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Politieacties

7 augustus 2015

Oud-international John van Loen heeft bij FC Utrecht veel te maken gehad met voetbalhumor. Hij vond vaseline, banaan of poep in zijn schoenen, zijn broekspijpen waren doorgeknipt, de schoenen waren vastgeplakt of zijn auto was ver buiten Utrecht neergezet. Bij zijn afscheidswedstrijd tegen Borussia Dortmund hadden zijn medespelers zijn voetbalschoenen vastgespijkerd aan de bank.

Volgens Van Loen kwamen de ideeën voor deze acties vaak van Ton de Kruijk de mallotigste medespeler die hij ooit heeft meegemaakt. De Kruijk speelde zijn gehele carrière van 1976 tot 1988 bij FC Utrecht. De middenvelder was tijdens zijn loopbaan als voetballer al actief als politieagent. Op het internet lees ik dat hij tegenwoordig nog steeds wijkagent is in Utrecht.

Nu de acties van de politie voor een beter loon dit weekend het plezier van de voetballiefhebbers dreigen te vergallen moet ik weer denken aan deze agent met voetbalhumor. Zouden ze bij de politievakbond niet eens gebruik kunnen maken van het creatieve talent van Ton de Kruijk voor ludieke acties? Misschien kan Ton iets nieuws bedenken. De stakingen ten koste van het plezier van burgers, die geen invloed hebben op de cao-onderhandelingen, beginnen deze voetbalsupporter flink de keel uit te hangen.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)