Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rangers op de Wallen

20 oktober 2017

Ergens begin deze eeuw dwaalde ik op een zwoele zomernacht stronken (stoned én dronken) over de Amsterdamse Wallen. Glasgow Rangers had in Nederland een trainingskamp belegd, wist ik toevallig. Haagse Dickie was toentertijd de kleine grote baas en had alle televisiekijkers verzekerd dat zijn vedetten keihard trainden. Welnu, daar stonden ze ineens, naast een ranzig grachtentrapje. Lorenzo Amoruso, de robuuste Italiaanse verdediger, zij aan zij met Claudio Caniggia, de blonde Argentijnse wervelwind die schitterde op menig WK. Ze waren hardop fluisterend in een diepzinnig gesprek verwikkeld. Hun woorden verstond ik niet, maar het was zonneklaar dat er een verbale vleeskeuring plaatsvond die iets te maken had met een verlicht raam verderop. Omdat mijn hersens nogal haperden hield ik halt en keek ik de hitsige heren waarschijnlijk iets te lang aan, me afvragend wie zij ook weer waren. Amoruso zag mij en verbreedde zijn toch al imposante borstkas. Hij sprak niet, maar zijn vuurspuwende ogen zeiden dat ik kon kiezen: doorlopen of sterven. Dat was niet zo aardig, maar misschien dacht hij dat ik voor een tabloid werkte. Mijn bedwelmde hersens kozen voor doorlopen, een keuze waar mijn huidige hersens nog steeds achterstaan.

Deze sappige anekdote is overheerlijk schrijfmateriaal, bedacht ik jaren geleden al. Maar iets weerhield me. Jullie, scherpzinnige lezers, zouden je dan natuurlijk afvragen wat ik op de Wallen te zoeken had.

Lezerspost van Gijs Lauret

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)