Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Van Roosmalen en Bal

29 mei 2018

Ik heb het de laatste tijd wel vaker. Dat ik getuige ben van een voetbal-, of een daaraan gerelateerde, gebeurtenis en dan hoop dat een door mij gewaardeerd Hard gras-auteur er een stukje over zal schrijven. Ik had dit ook in De Kuip bij de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. Stadionspeaker Peter Houtman kondigde de ene na de andere grote naam uit het internationale topvoetbal aan, maar desondanks kreeg ik één naam maar niet uit mijn hoofd: Marcel van Roosmalen. 
 
Ik hoopte dat hij ergens in De Kuip zou zitten. Met naast hem Ester Bal. En met een notitieblok waarop hij gewoon maar zou schrijven wat hij ziet gebeuren. Met het commentaar van Ester Bal erbij natuurlijk. Omdat ik er niet zeker van kon zijn dat Marcel daadwerkelijk in De Kuip zou zijn, laat staan met Ester naast zich, verbeeldde ik me wat er in zijn notitieblokje terecht zou komen.
 
Ik kwam niet verder dan één Van Roosmaleneske observatie: dat Roy Makaay veel te zwaar is. En dat Ester dan vertelt dat zij weet dat hij er al door de Feyenoord-directie er op gewezen is dat hij als jeugdtrainer met deze enorme buikomvang geen goed voorbeeld voor de Feyenoord-jeugd is. Dat Ester weet dat de vrouw van Martin van Geel hem nu afvaltips geeft. En dan tot slot nog de tekst van het appje dat Ester op dat moment van Theo Jansen ontvangt: een harde grap van Theo over het gewicht van Roy. En dat Theo de grap afsluit met het emoji dat ‘ik zit vol’ betekent. 
Ik hoop zo dat Marcel en Ester er waren, vanmiddag in De Kuip.
 
Lezerspost Marcel Demper
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)