Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

SAAAAIIII

17 juni 2015

Het gebeurt best vaak. Ik zeg iets over voetbal dat serieus bedoeld is en iedereen begint te lachen. Soms is dat vervelend. Je wilt dat je vrienden je voor vol aanzien als kenner. Meestal neem ik de lach als bijvangst. Blijkbaar is wat ik zeg leuk. In ieder geval wordt er geluisterd. Grappig als het hoogst haalbare. De tribunematen luisteren met de verbazing naar de naïviteit van de liefhebber. Dat er in deze tijd nog zulke supporters bestaan! Geef ‘m een biertje.

Jan Mulder heeft dat ook door. Hij heeft de achtergrond en de kennis om zinnige dingen over voetbal te zeggen, maar dat laat hij aan anderen over. Jan speelt de rol van naïeve liefhebber. Dat kost veel minder moeite. Je hoeft de wedstrijd niet te analyseren, het is voldoende om te roepen dat het SAAAAIIII was. Daarbij lijkt hij zelfs zijn stem aan te passen aan het geluid van zijn vele imitators. Je ergert je dood aan Mulder of je vindt hem grappig.

Jan gaat €750.000 verdienen met een column bij Het Laatste Nieuws. Deze transfer is goed nieuws voor mij. Er ontstaat ruimte op de markt van luie analisten. Ik zie op kleine schaal ook kansen. Voor een biertje roep ik de hele derde helft door de kantine dat het weer SAAAAIIII was.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)