Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sammy

27 november 2014

‘Samuel Armenteros slaapt met schoen aan’

Zomaar een kop in het sportkatern. Het zinnetje liet me even terugflitsen naar mijn voetbaljeugd bij VOAB (Van Onder Af Begonnen).

Ik was de onhandige, talentarme rechtsback van de Hyena’s (zoals ons F-pupillenteam heette). Van scoren kon ik alleen maar dromen en dat deed ik dan ook vol overgave. Elke vrijdagavond kroop ik – stoere hyena – met mijn voetbalsokken aan onder de wol. De bal onder het kussen. Over m’n pyjama een shirtje van VOAB of mijn cluppie Willem II. Dit slaapkamerritueel was vast onderdeel van de wekelijkse wedstrijdvoorbereiding. Eén ding wist ik namelijk zeker: op de vroege zaterdagochtend stonden we dan al met 1-0 voor. Zo niet, dan had déze hyena er in ieder geval alles aan gedaan…

Samuel Armenteros, spits van Willem II, draagt dus een schoen in bed. Tilburg’s number nine heeft last van hielspoor, vertelt hij in een interview. Eigenlijk moet hij zijn voeten rust gunnen, maar dat is als broodvoetballer geen optie. Dan maar slapen met schoen… Als hij het hulpmiddel ’s nachts niet draagt, loopt hij als een man van tachtig.

Het is eind november. Toeval of niet, maar Samuel Armenteros scoort erop los: vijf goals in de laatste vier wedstrijden.

Hoog tijd voor een slaapadvies aan alle Tilburgse jongetjes die dromen van onmogelijke doelpunten: zet je ene schoen onder de schoorsteen, houd de andere ‘gewoon’ aan en sluip naar boven.

Ga slapen als Sammy…

Lezerspost van Job van Dijk

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)