Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Schijtlijster

16 februari 2015

Marcel van Roosmalen kwam vertellen hoe hij zijn brood verdient. Zelf leek hij het ook niet goed  te snappen. De auteur van Schijt las ons de les in de Nijmeegse Goffert. Een verknipte Arnhemmer in het hol van de leeuw. ‘De voetballerij staat bol van de gezwollen ego’s en onuitstaanbare ijdeltuiten’, doceerde hij. ‘Nergens komt het menselijk tekort zo schrijnend aan het licht. Je hoeft het alleen maar op te schrijven.’ 

Met doorleefde stem vuurde Marcel als een nietsontziende paramilitair de ene na de andere  anekdote op ons af. Theo Janssen. Theo Bos. Marciano Vink. Martin Laamers. Peter Bosz. Achter elkaar rolden ze uit zijn kalashnikov. De aanstormende voetbaljournalisten luisterden ademloos toe. De snedige columnist van het door niemand gelezen clubblaadje was een en al oor. Net als de vinnige ingezondenbrievenschrijver in het plaatselijke sufferdje. Allemaal wilden we de nieuwe Johan Derksen worden. Of Hugo Borst. Nico Dijkshoorn desnoods. Zelfs voor een Marcel van Roosmalen 2.0 trokken we onze neus niet op. De oudezijdsvoorburgwallen onder de ogen en een excessieve rookverslaving namen we op de koop toe.

Na anderhalf uur hield Marcel het voor gezien. Hij snakte naar een sigaret. Met zijn onafscheidelijke rugzak stapte hij walmend de nacht in.   

Lezerspost van Arjen Pijfers

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)