Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sjoerd van Ramshorst

26 oktober 2018

Maandagmiddag. Drie, vier jaar geleden. Ik ontwaakte als ‘vrijgezellige’ bijna-dertiger in een studentenkamer. Mijn studentenkamer. Ook nog eens in Arnhem.
Ik zette de piepkleine televisie aan en schrok van een nieuw hoofd dat het sportjournaal presenteerde. Het hoofd was van Sjoerd van Ramshorst.
In gedachte sprak ik tegen Sjoerd. ‘Ik heb nog met jou gestudeerd! Jij presenteert nu het sportjournaal en ik lig hier met een kansloze maandagmiddagkater…in Arnhem.’

Sjoerd en ik studeerden Televisiewetenschappen in Amsterdam. Sjoerd had aan cabaret gedaan en in Kopspijkers Huub van der Lubbe geïmiteerd, maar hij droomde ervan om Studio Sport te presenteren. De Wilfred Genee-route. Ik dacht: lukt nooit. Sjoerd dacht: als Tom Egbers het kan…
Hoewel we tv vooral bestudeerden, moesten we voor ‘school’ ook een DWDD-achtig programma maken. De man die ‘tv-maak-les’ gaf zei: ‘Iemand moet het tv-programma presenteren. Presentators zijn meestal enge mensen. Wie is er hier eng?’ Sjoerd was de enige die wilde presenteren.

Na mijn studie verhuisde ik van Amsterdam terug naar Arnhem, mijn geboortestad. Volgens mijn vader ruilde ik toen het kansrijke voor het kansloze in.
Op woensdagavonden at ik altijd bij mijn ouders. Op zo’n woensdagavond presenteerde Sjoerd in pak het sportjournaal, ik zei: ‘Met hem heb ik gestudeerd.’ Mijn vader maakte daarvan: daar had jij ook kunnen staan.
Toen een paar woensdagen later Dionne Stax het avondjournaal presenteerde, zei pa tegen zijn toen ‘vrijgezellige’ zoon: ‘Daar had jij op kunnen liggen.’

Lezerspost van Remco Kock

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)