Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Stijn Vreven leeft

22 juli 2014

De doldwaze voetbalwereld draait geduldig door, zelfs als op afgrijselijke wijze passagiersvliegtuigen uit de lucht worden geschoten. Zo levert ADO zich uit aan een duister Chinees multinationalletje, noemt Zonnekoning Louis zichzelf ten overstaan van de Britse pers een empathische democraat en ploetert FC Groningen in de prenatale voorstadia van de Europa League. Wat er ook gebeurt, het voetbal leeft. Dat vind ik geruststellend.

Misschien wel het meest geruststellend: Stijn Vreven was afgelopen week jarig. Ook Stijn leeft nog. De wonderlijke Belg is 41 jaar geworden. Mijmerend over de hartstochtelijke voetballer Vreven zie ik indrukwekkende rushes over de rechtervleugel voor me. Zijn lange haar wappert, zijn rugnummer is amper leesbaar. Stijn bezat territoriumdrift als een razende Indiaan op oorlogspad. Hoofdschuddend denk ik aan zijn soms stapelzotte tackles. Hoe hij dikwijls voorhoofd aan voorhoofd stond te schreeuwen tegen doodsbange linksbuitens.

Wat Stijn tegenwoordig uitvreet? Stijn is trainer. Van Lommel United. Het haar kort, achterover gekamd, half potje gel erin. Tijdens persconferenties verhaalt hij met boterzachte –g in alle kalmte over de wedstrijd. Inzet en passie vindt hij belangrijk, maar tegenstanders intimideren doet hij niet meer. Trainer Vreven is een voorbeeld voor zijn spelers.

Dit alles vind ik zo rustgevend, dat ik gisterenavond op de bank in slaap viel. Pas middenin de nacht heeft mijn verbaasde vriendin me daar aangetroffen en ben ik naar bed gegaan.

Lezerspost van Gijs Lauret

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)