Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Theo Janssen is de beste amateurvoetballer ooit

2 april 2014

Theo Janssen beëindigt zijn carrière. Er is veel over hem geschreven en gezegd maar iedereen is het er over eens dat hij nooit het uiterste uit zijn carrière heeft gehaald.
Met die stelling ben ik het niet eens. Hij heeft wel het uiterste uit zijn carrière gehaald. Theo Janssen heeft geleefd als een amateurvoetballer in de achtste klasse en heeft in het Nederlands elftal gespeeld. Voetballers in de achtste klasse drinken de avond voor hun wedstrijd een biertje en soms rookt er één een sigaret. In de rust.
Theo Janssen is kampioen geworden van Nederland. Hij werd kampioen met een sigaret in zijn ene hand en een biertje in de andere. Hij won de beker met een buik. Hij is de belichaming van de meeste spelers in de achtste klasse die dromen om profvoetballer te worden. Ze zouden het willen maar op de manier van Theo Janssen.
De keerzijde van de carrière van Theo Janssen is juist het feit dat hij een topvoetballer in de eredivisie was. In zijn eentje heeft hij bevestigd dat de Eredivisie haalbaar is met een sigaret in de ene hand en een biertje in de andere. Hij heeft de Eredivisie gebagatelliseerd, jarenlang.
Toch ben ik jaloers op Theo Janssen. Hij is de beste amateurvoetballer van Nederland.

Lezerspost door Aart Stolk

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)