Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Van Basten, de CTDO

23 januari 2017

Eerst dacht ik aan een enge ziekte. Zo een waarvoor academici een ingewikkelde medische term hebben bedacht. Een hele mond vol zodat het gewone volk er zeker niets van snapt. Voor ongeletterde boeren, burgers en buitenlui verzinnen ze dan een fijne afkorting die het kortetermijngeheugen nog net kan behappen.

Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker. Ook bij de FIFA kunnen ze er wat van. De wereldvoetbalbond hijst zo veel mogelijk vlaggen op de modderschuit en onze nationale driekleur wappert vrolijk mee. Sinds kort levert Nederland de enige echte CTDO. Marco van Basten mag zich officieel Chief Technical Development Officer noemen. Chef wat? Precies, een hele mond vol zodat het gewone volk er zeker niets van snapt.

De vernieuwende voetbalideeën van chef Van Basten zijn vast de moeite waard. Ongetwijfeld is hij de juiste man op de juiste plaats om het spelletje nog grootser en meeslepender te maken dan het al is. Het is in elk geval een dankbare taak, want er valt in Zürich nog genoeg te innoveren en te verbeteren. Om te beginnen met het op staande voet ontslaan van de malloot die zulke onuitsprekelijke functiebenamingen bedenkt. Keep It Simple, Stupid (KISS).

Lezerspost van Arjen Pijffers

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)