Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vedette

15 juli 2013

Het voetbalseizoen begint zoals elk jaar met een paar oefenwedstrijden. Ideaal om te bekijken wie we de rest van het jaar gaan aanmoedigen. “Wat een grote kerel, hij loopt alleen een beetje gek,” merkte iemand op. We bekeken onze nieuwe spits, hij zag er gevaarlijk uit maar had de souplesse van Ronald Koeman na een dag tuinieren.

Desondanks scoorde hij wel elke wedstrijd, dus waren wij blij met deze houterige aanwinst. Gedurende het seizoen ging zijn handelsmerk een beetje irriteren, hij raakte hopeloos uit vorm. Wanneer zijn naam werd gescandeerd volgde meestal het woord: “sukkel”. Het was pijnlijk om hem te zien worstelen, hij wilde wel maar het lukte niet meer. Het bestaansrecht van een vedette is gebaseerd op talent en vertrouwen, wanneer dat laatste ontbreekt is het eerste ook niks meer waard. Hij was altijd gewend om de beste te zijn, nu was hij de schlemiel. De ommekeer was daarom een wonder te noemen. Hij kapte, draaide en scoorde. Vanaf dat moment ging alles in slow motion: het publiek veerde omhoog en hij rende op ons af. Maar in plaats van een gedeelde juichpartij maande hij ons, getergd door de eerdere spreekkoren, tot stilte. Als een tsunami golfde de verontwaardiging over hem heen.
Deze zomer verhuist hij naar een andere club, hij moest wel. Het wederzijdse vertrouwen was onherstelbaar beschadigd. Het ga je goed, vedette.

Dit artikel is geschreven door Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)