Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

In verwachting

7 augustus 2013

Enkele jaren gelden was ‘ie daar opeens: “Tja, we misten de stootkracht voorin. Dan wordt het lastig. En als de spitsen al gevonden werden, hadden we moeite met het penetreren in de zestien. Tja, dan is het hopen op een kansje uit de tweede lij…”

Mijn ogen beefden van links naar rechts. ‘De penetratie in de zestien’. Dit was smullen. Een nieuwe definitie was ontstaan. De penetratie in de zestien stond nu op de kaart en kon worden toegevoegd in de lesmethodes van de trainerscursus 1, 2 en 3.
Ik denk dat stiekem iedere trainer hoopt op zo’n vondst. Laatst hoorde ik de NS- topman omzichtig spreken over internationale treinverbindingen met het gebruik van Italiaans materieel. Ik ben benieuwd of Ronald Koeman het begrepen heeft. Ik kan niet wachten tot de persconferentie waarin hij de interviewer strak aankijkt en spreekt: ‘Ja oke, het is fantastisch spelen met zo’n Italiaan, maar als je penetreert in de zestien en de ontsluiting ontbreekt, sta je nog met lege handen.’ Uitgerekend Koeman wordt een geboren taalkunstenaar, let maar op.

Dit artikel is geschreven door Will Janssen

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)