Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetballen tegen Petrović

23 augustus 2016

Heel even waren we bang dat Željko Petrović met onze spits Bram aan de haal zou gaan.

Tijdens de busreis van Meppel naar Waalwijk is de stemming opperbest. Enkele opportunisten weten dat het middaguur heeft geslagen en durven alvast een pilsje te nuttigen. De kans dat zij gaan spelen is nihil. Zeg maar 0.0%.
Achterin de bus is het vooral stil. Spits Bram leunt met zijn hoofd tegen het raam. Bram denkt al aan de wedstrijd van zijn FC 5 tegen Oud-RKC Waalwijk.

Op het veld is het Petrović die de lijnen uitzet. Hij coacht, dirigeert, brengt zijn ploeg met vernuftige passjes de zege. Maar wij scoren ook. Spits Bram is degene die Khalid Sinouh met een kopbal in de korte hoek verschalkt. De honderd toeschouwers in het Mandemakers Stadion kunnen het wel waarderen. Ze klappen en juichen. Wij ook dolbij.

Petrović niet. Ogenschijnlijk woedend. Want een doelpunt tegen van FC Meppel 5? Dat kan niet.

Na afloop komt Petrović naar ons toe. “Zo jongens, lekker gespeeld?”, vraagt hij. “Mooi doelpunt van die spits van jullie. Hoe heet-ie?”, vervolgt hij. “Dan moet je bij onze Bram zijn”, antwoordt een van ons. Petro grabbelt in zijn broekzak. Hij zal toch niet… Nee. Schijnbeweging. Geen cheque. Geen vier ton uit eigen zak. “Iemand een biertje?”

Lezerspost van Alexander Drost

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)