Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vriendenbier

9 juli 2015

Na een paar Touretappes kan ik er maar niet aan wennen. Mart wenste me na iedere Avondetappe altijd een goede nacht toe. De glazen rode wijn tikten weg tegen de achtergrond van een kerkje of kasteel, gevangen in schijnwerpers. Op dat moment sloeg ik er ook nog maar eentje achterover en fietste daarna de nacht in. Ver weg klonk iets van ‘buenas noches’.

Was Mart voor mij de Klaas Vaak op het carbonnen ros, zo is Wilfred de groenteboer die spruitjes voor broccoli probeert te verkopen. Ik hou niet van broccoli en ben na elke aflevering van Tour du Jour daarom klaarwakker.

Aan de campingtafel van Wilfred zit een vrolijke Belg, zwaaiend met een vliegenmepper. Dat is natuurlijk Jan Boskamp, gekropen in de huid van Gijp, met naast hen een dopingzondaar als slap aftreksel van Kieft. Aan het eind van de tafel vuurt een journalist zonder snor slappe voorzetten af op Wilfred, die de ballen verstand van wielrennen heeft.

Ik trap er niet in, mensen, en droom alvast lekker over de maandag- en vrijdagavonden in het nieuwe voetbalseizoen. Over het vriendenbier voor mannen, dat via de pixels van mijn tv als zweet na een voetbalwedstrijd tot mij gonst.

Ik proost in die droom op Mart en sla er nog eentje achterover. Ver weg klinkt ook nu iets als ‘buenas noches’.

Lezerspost van Rik Bakker

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)