Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Welkom thuis, Leo

22 maart 2017

‪Het is niet meer dan een voetnoot in het dagelijkse sportkatern. Leonardo Vitor Santiago is terug op de voetbalvelden. Met een Nederlands paspoort nog wel. Hoe groot kan het verlangen naar de bal zijn. 

‪Echte voetballiefhebbers hebben altijd een zwak voor Leonardo. Zijn individuele dribbelacties zijn kunst. Zijn snelheid aan de bal ongekend. En natuurlijk die vertederende hondenblik als hem onrecht wordt aangedaan. Helaas heeft Leo ook een donkere kant. Gratis en voor niets meegekregen tijdens zijn jonge jaren in Jacerézinho, de wijk in Rio de Janeiro waar ook Romário opgroeide. 

‪Buiten onze landsgrenzen was Leo amper succesvol. Talloze zware blessures hielden hem langere periodes buiten de lijnen. Zelden kwam hij tot het niveau dat hem zelfs bij Ajax redelijk geliefd maakte. En dan duikt Leonardo zomaar weer op in zijn tweede vaderland. In een troosteloze ambiance maakt de kleine dribbelaar zijn opwachting bij Jong FC Utrecht-FC Eindhoven. Leo loopt er wat onbegrepen bij, maar hij is terug met een assist en geniet van elke seconde.

‪Maandag 17 april staat met rood omcirkeld in mijn agenda, NAC-FC Eindhoven. Voor aanvang zal ik mijn handen stuk klappen voor Leonardo. Tot die dag bid ik dagelijks op m’n blote knieën dat die kleine in godsnaam heel blijft.

Lezerspost van Edwin van den Heijkant

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)