Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wim

23 juli 2014

Wim en ik belden elkaar regelmatig een half uurtje over allerlei sporten maar vooral over voetbal. Daarbij probeerden we elkaar af te troeven met (volgens onszelf) deskundig, maar ook vooral vernietigend commentaar op de favoriete club van de ander. Een makkie voor mij want Wim was “van Feyenoord”.

Op 22 februari 2004 bezochten we een competitiewedstrijd op neutraal terrein, FC Utrecht tegen NAC Breda. Er was tijdens en na de wedstrijd genoeg reden om commentaar te geven. Vooral op Utrechtverdediger Pascal Bosschaart. Wij begrepen de lovende kritieken niet. Toen later in het seizoen duidelijk werd dat Bosschaart naar Feyenoord zou terugkeren gaf mij dat een niet te missen kans om Wim hier regelmatig aan te herinneren. Bosschaart werd een running joke tussen Wim en mij.

In december van 2013 werd Wim ziek. Ik bracht hem een sportblad in het ziekenhuis en we grapten dat hij weer op tijd wedstrijdfit moest zijn om de winterspelen thuis op tv te bekijken. Mijn club IJsselmeervogels wist in januari 2014 Pascal Bosschaart te strikken voor het lopende seizoen. Een unieke kans voor Wim om zijn revanche op mij te halen. Maar dat telefoontje kwam niet. Tegelijk met de opening van de winterspelen is Wim begraven. Een dag later zag ik IJsselmeeervogels spelen. Pascal Bosschaart was de uitblinker.

Lezerspost door Ben Schaafsma 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)