Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Winnen is voor losers

28 maart 2019

‘Kan het niet gewoon weer over voetbal gaan?’
Mijn sociale media wereld is zeer beperkt, het gaat over voetbal, muziek, het weer en een beetje nieuws.  Al het andere heb ik geblokkeerd. Er leven meer mensen in zo’n zelfverkozen bubbel, want ik zag de vraag regelmatig voorbij komen op mijn twittertijdlijn.
De stemmen zijn inmiddels geteld en zoals het er naar uit ziet heeft de partij Ontevreden Met Alles gewonnen. Daar zag ik de link met het gemor op de tribunes.
Hoe vaak heb ik al moeten aanhoren dat respectievelijk: het bestuur, de trainer, de spits, de keeper, de scheidsrechter, de vrouw van de trainer, de clubarts, de steward, zelfs het kassahokje moest oprotten. In de meeste gevallen alleen verbaal of met een spandoek, af en toe met gebalde vuisten en één keer maakte ik het mee dat de supporters van de tegenstanders strijkers in ons vak gooiden omdat ze niet blij waren met hun eigen directeur. Die directeur leek me meteen een sympathieke kerel.
De klagers bij het voetbal krijgen bijna altijd hun zin. We zien mensen komen en gaan, soms sneller dan gepland. Bij hun aanstelling beloven ze altijd van de club te houden, aantrekkelijk voetbal te spelen in volle stadions. Het zijn beloften die zelden worden ingelost maar je kan moeilijk zeggen dat je maar wat aanmoddert met de beperkte middelen die je tot je beschikking hebt. Dat wil het publiek niet horen. 
Ik hoop dat Telstar directeur Pieter de Waard zich ook kandidaat gaat stellen voor een politieke partij. Hij sprak ooit de legendarische woorden dat het voor de club beter was wanneer er verloren werd. Dat was goed voor de horecaomzet, mensen bleven langer hangen om er samen maar een leuke avond van te maken. “Als we punten pakken gaat iedereen meteen naar huis om te controleren of het echt zo is.”
Ik heb alvast een  slogan: ‘Winnen is voor losers’

Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)