Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Winterstop

7 januari 2015

Ver voor de digitale tv overleefde ik de voetbalwinterstop met darts. Met een oliebol en een biertje volgde ik met een half oog het Lakeside toernooi via de BBC. Het darten was een gemoedelijke sport waarbij (veel) gerookt en gedronken werd. De darters waren zonder uitzondering dik. In de aanloop naar het nieuwe jaar kreeg ik daardoor het prettige idee dat het met de goede voornemens wel een onsje minder kon. In vergelijking met de darters was het mij toch nog niet zo erg gesteld.

De Nederlandse invasie onder aanvoering van Raymond van Barneveld bracht professionalisering naar het darten waaronder de onvermijdelijke mental coaches. De darters gingen gek doen en het publiek ook, dankzij The Orange Army. Het darten is nog slechts te herkennen aan de dikke mannen.

Gelukkig is met de komst van de digitale tv de noodzaak van het darten voor mij verdwenen. Op tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zit ik op het puntje van mijn stoel voor het Premier League voetbal. Helaas dreigt opnieuw de door ons zo bejubelde Nederlandse inbreng mijn pret te bederven. Louis van Gaal heeft al in zijn nonnen-Engels meegedeeld dat voetballen tijdens de feestdagen “not wise is”. Ik geef de Britten in overweging om de quarantaineregel voor honden opnieuw in te voeren, maar ditmaal  voor Nederlandse sporters en coaches.

Lezerspost van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)