Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het wonder van FC Dordrecht

10 mei 2018

“Ga je echt helemaal naar Leeuwarden?”
Vervang Leeuwarden gerust door elke andere plaats waar FC Dordrecht ooit voetbalde en ik kan bevestigen dat die vraag ooit aan mij is gesteld. Het schijnt afwijking te zijn, leven met vaste afspraken. Mijn afspraak is: Ik ga naar FC Dordrecht tenzij het samenvalt met het Eurovisiesongfestival.
Afgelopen zaterdag was er geen Songfestival, wel een wedstrijd van FC Dordrecht in Leeuwarden. Het ging om de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs, de eerste werd glansrijk met 4 -1 verloren. Om door te gaan moest er minimaal met 4-1 worden gewonnen bij Cambuur. We hadden er, geloof ik, al zeven jaar geen winst gepakt. De statistieken hadden we niet mee, daarom werd de supportersbus ter compensatie volgestopt met bier, kaas en worst. Hadden we in ieder geval een gezellig uitje met een wedstrijdje als intermezzo.
De afloop van dit uitstapje heeft iedereen wel meegekregen. Woorden als ‘wonder’, ‘mirakel’ en ‘ongelooflijk’ wisselden elkaar af op ieders tijdlijn. Beduusd stonden we zaterdagnacht op de Afsluitdijk, we hadden zojuist iets meegemaakt wat ons voor altijd aan elkaar én FC Dordrecht zal binden.
Deze week moeten we het opnemen tegen Sparta Rotterdam, alle verloven worden ingetrokken, moederdagen worden genegeerd en Waylon staat donderdag in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. De KNVB heeft gelukkig geregeld dat FC Dordrecht in de middag speelt. Afspraak is afspraak.

Lezerspost Elisa Kuster

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van De Gouden Wissel (lezerspost)

Lees alle blogs van De Gouden Wissel (lezerspost) >

De Gouden Wissel (lezerspost)