Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ajax en Sparta tegen de elementen

1 december 2015

Anderhalf uur voor de wedstrijd werd het veld geïnspecteerd. Of nou ja, veld. Het was meer een grote plas waar hier en daar een plukje gras uit stak, en de bal kon nauwelijks doorrollen. Veel onbespeelbaarder werd het niet. De wedstrijd ging – volkomen terecht – door.

Jong Ajax-Sparta, gisteravond. Negentig minuten lang goot en stormde het. De regen tekende zich scherp af tegen het felle licht van de stadionlampen: je zág de regen, maar dan alleen in dat ene felverlichte stukje hemel, alsof het alleen boven het veld regende.

Invaller Zakaria El Azzouzi maakte in de blessuretijd gelijk. 1-1. Het was geen goede wedstrijd, maar het was duidelijk dat Jong Ajax-Sparta niet het belangrijkste affiche van de avond was – het mooie van zo’n regenwedstrijd is dat beide teams er een tegenstander bij hebben. Alsof ze tegen de elementen voetballen, en alleen al omdat ze op het veld staan, omdat ze tegen de storm in sprinten en zich in de modder werpen, hebben ze gewonnen.
Je vergeet het bijna, zulke taferelen, als je je wedstrijden vooral in de Arena ziet. Het hoeft echt niet elke keer, en een groen, keurig besproeid veld heeft ook iets, maar toch hoop je soms op een verstrooide conciërge, die af en toe het dak open laat staan tijdens zwaar weer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus