Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Blessure

18 maart 2011

Ik heb één keer in mijn leven mijn haar geverfd. Zwart. Tenminste, dat was de bedoeling. Omdat ik blond ben, werd het grijs. Ik was twaalf, het was een vrijdagochtend, nog 24 uur tot de wedstrijd.

Ik probeerde het uit te spoelen. Na acht wasbeurten had je je oorspronkelijke kleur terug, zei de verpakking. Ik gooide er een hele fles shampoo op leeg. Het bleef grijs.
Op school kon ik nog een pet dragen. Op het veld niet. Ik hoorde de tegenpartij al lachen. Niet alleen de tegenpartij. Ik besloot een lichte blessure voor te wenden. Een verrekte hamstring. Twee weken uitgeschakeld, dan zou de verf wel uitgegroeid zijn.
Het had wel iets, een blessure. Rustig langs de kant staan. Met een pet op. Mensen zouden vragen: hoe is het met je hamstring? Misschien kon ik ergens een paar krukken lenen.
Die zaterdag hoopte ik dat mijn team zou verliezen. Alles moest fout gaan.
Dennis stond spits. Hij scoorde, gaf twee assists en de volgende wedstrijd maakte hij de winnende. Toen ik weer blond was, was ik mijn basisplaats kwijt. Ik mocht tien minuten meedoen. De trainer wilde het rustig opbouwen. Je moet nooit te snel terugkomen na een blessure.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus