Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Briefjes

17 augustus 2012

Ik zat voor de tv in mijn paarse kamerjas met het stukgekauwde koord. Bij de vorige wedstrijden moest ik telkens na de eerste helft naar boven. Als ik sliep, legde mijn vader een briefje bij mijn bed, met de eindstand en de doelpuntenmakers, zodat ik ‘s ochtends meteen kon zien of Ajax gewonnen had. Dat Ajax gewonnen had.

Nu mocht ik de hele wedstrijd kijken.
De hele wedstrijd.
24 mei 1995. Veel ben ik vergeten. Dit weet ik nog precies: Van Gaals karatetrap. Kluiverts puntertje. Hoe ik van de bank sprong. Het omgedraaide shirt van Kluivert. Nummer 15. Mijn vader, die me waarschuwde dat ik na het eindsignaal écht naar boven moest, en vervolgens de hele nabeschouwing met me uitkeek. Patrick Kluivert bij Kees Jansma. Na de felicitaties van Jansma zei hij: ‘Hartstikke bedankt.’
14 augustus 2012. De twee hoofdrolspelers van die avond – van dat jaar, van mijn vroege jeugd – lopen naast elkaar over het trainingsveld. Bondscoach en assistent. Een paar dagen voor Nederland-België. Hun eerste wedstrijd. Kluivert wijst Van Gaal iets aan.
Soms is je lichaam je geest voor: nog voor ik aan 24 mei 1995 kan denken, staan de haren op mijn armen en benen overeind. Ik hou mijn tranen in, waarom weet ik niet, niemand kan me zien.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus