Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Cillessen

13 mei 2015

Na de wedstrijd tegen Cambuur werd hij uitgeroepen tot Ajacied van het jaar. Jasper Cillessen. Heel even zong de F-side zijn naam. Daar leken ze zo van te schrikken dat ze er meteen weer mee ophielden.

Hoeveel ballen hij ook uit de kruising plukt, hoe vaak hij zijn schutterende team ook redt, het is moeilijk voor te stellen dat Cillessen ooit echt populair wordt. Dat heeft met zijn uitstraling te maken. Beter gezegd: met dat hoofd. De kringen om zijn ogen. De vermoeide, treurige blik. Zelfs als hij lacht, zie je er nog iets zieligs doorheen. Alsof hij vlak daarvoor, na een stevige peptalk van een kordate moeder, zijn tranen heeft weggeveegd. Laat je niet kennen, Jasper. Van je afbijten.

Hij heeft zijn iele figuur niet mee, en er is die stem, alsof hij de baard in zijn keel nooit helemaal is ontgroeid. Minder goede, minder stabiele keepers komen met veel meer weg. Bij hoeveel tegengoals Kenneth Vermeer er ook ‘niet lekker uitziet’, altijd zal er wel een analist beweren dat hij beter is dan Cillessen. Dat hij meer punten pakt.

Als Cillessen ruzie maakt, al is het met een querulant als Kazim-Richards, vinden ze hem vervelend. Onsportief. Als een keeper met een krachtigere uitstraling hetzelfde doet, vinden ze het prachtig. Een leider. Een winnaar. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus