Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Circus

28 november 2012

Hoewel hij die middag een zuivere hattrick in eigen doel maakte, was hij de enige in ons team die niet werd uitgescholden. We noemden hem Circus. Hij had een gehandicapte broer, die klapte bij elke eigen goal.

Als de wedstrijd niet te vroeg begon, stond zijn moeder langs de lijn. In de rust liep ze naar de kantine. Ze bleef aan de bar zitten tot ver na het laatste fluitsignaal. Circus nam haar achterop zijn fiets, de gehandicapte broer erachteraan in zijn elektrische rolstoel. Zo reden ze naar huis.
De eerste training na zijn hattrick, liep Circus tegen een lichtmast op. Hersenschudding. Hij kwam er een maand later weer in. We stonden 5-1 voor bij rust.
Misschien had de hersenschudding geholpen, dachten we. Dat zag je soms in films. Dat iemand dan een nieuw persoon werd. De held van de club.
Met een streep in de kruising en een intikker bij een corner, bracht hij de tegenstander terug in de wedstrijd. De broer joelde en draaide rondjes in zijn rolstoel. De moeder was van haar barkruk gevallen, hoorden we later.

In de zomer overleed de broer. Circus stopte met voetbal. Het team viel langzaam uit elkaar. Bij elke eigen goal, in welke wedstrijd dan ook, moet ik aan Circus denken. En ik klap.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus