Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De bovenlaag

19 mei 2011

De Chinezen probeerden de rondvliegende bierblikjes en vuurwerkresten af te weren, en soms een compleet hek. Ze gebruikten hun toeristengidsen als schild.

Waarschijnlijk hadden ze de zondag gereserveerd voor cultuur. Een rustig programma: uurtje Rijksmuseum, het Van Gogh-museum, het Concertgebouw. Het zou lekker weer worden, perfect voor een wandeling door de buurt, af en toe zouden ze stoppen om de karakteristieke architectuur te bestuderen.
De Concertgebouwbuurt is welgesteld en deftig. Zoiets zou in hun toeristengidsen staan. Een buurt waar de bovenlaag van Nederland te bewonderen is.
Er waren mensen op de tramhaltes geklommen, op elke tramhalte in een straal van een kilometer rondom het Museumplein. Ze bleven er lang staan, ook toen ze nauwelijks meer konden dansen of springen. Misschien dachten de Chinezen dat het zo hoorde in Nederland, en zouden ze vanaf nu ook bovenop de halte op de tram wachten. En pissen tegen woonhuizen.
Een paar mensen vroegen de Chinezen waar hun broer was. Suk. Een man riep vanaf de tramhalte: twee bami speciaal, twee bami speciaal. Andere supporters gingen met hen op de foto. De supporters maakten spleetjes van hun ogen. ‘Dit kan echt niet’, zei ik. ‘Nee’, zei een vriend. Daarna sprongen, juichten en dronken we verder.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus